Pomoč pri nakupu


Kako naročim izdelke v trgovini superge.si?

Da bi naročili izdelke iz naše trgovine, jih morate najprej dati v nakupovalni voziček in nato nadaljevati pot do blagajne. Izdelke lahko iščete po kategorijah, ki so navedene na levi strani ali uporabite različne možnosti iskanja.  

Vsi izdelki, ki so prikazani, so na zalogi in pripravljeni za dostavo. Ko najdete izdelek, ki ustreza vašim potrebam, kliknite na gumb "Dodaj v košarico". V košarico lahko dodate več izdelkov in jih brez težav tudi odstranite iz nje. To storite tako, da kliknete na gumb "Odstrani" ob izdelku, ki ga želite odstraniti iz košarice.

Ko končate z nakupovanjem, kliknite na gumb "Dokončaj nakup", ki se nahaja na zaslonu z vašo nakupovalno košarico. V tem trenutku imate več možnosti za posredovanje naročila. Najbolj enostavno je, da postopek dokončate kar preko interneta. V tem primeru boste v obrazec vpisali svoje podatke in naročilo potrdili. Po elektronski pošti boste takoj zatem dobili potrditev, da smo naročilo prejeli. Naročanje je mogoče tudi po telefonu ali faksu.Pokličete lahko enega od naših podpornikov (Maja, Adela, Igor, Roman) in pomagali vam bodo preko interneta sprovesti naročilo ali se včlaniti v klub.

Kaj pa, če mi kupljeni izdelek ne ustreza?

Blago v naši trgovini je največje možne kakovosti, ki obstaja na področju športne obutve in tekstila.  

V kolikor izdelek ni zadostil vaših pričakovanj, ga lahko brez pomislekov vrnete v originalni embalaži nepoškodovanega ( ne nošenega ) v roku 30 dni od nakupa in brez besed vam bomo vrnili celotni znesek odkupnine vrnjenega blaga (vrednost vrnjenega blaga ter strošek prvotnega pošiljana do vas). Seveda lahko artikel tudi zamenjate. Lahko nam ga pošljete nazaj in poslali vam bomo drug artikel. V tem primeru boste morali pokriti tako strošek pošiljanja pri vračanju, kot tudi strošek pošiljanja novega artikla. V obeh primerih pošljete na naslov, ki je izpisan na poštni sprejemnici (desno spodaj).

 

Obstaja pa tudi možnost, da ga, z originalnim računom, zamenjate v eni izmed Tomas Sport-ovih trgovin ( Ne velja za franšizne trgovine ). Blago vam bodo brez kakršnih koli doplačil zamenjali, v kolikor se boste odločili za isti artikel v drugi številki ali za drug artikel, ki pri njih stane enako kot je znesek na vašem računu. Če pa se boste odločili za nakup dražjega artikla, vam bodo v račun vzeli vaš copat po računu, razliko pa boste doplačali. Pričakujte, da so artikli v klasični trgovini sicer nekoliko dražji, vendar pa ima dobra postrežba tudi svojo ceno. 

Kdo mi bo pomagal v primeru, če imam težave pri nakupu?

Če imate ob nakupu težave, lahko stopite v stik z našimi prodajalci na več načinov:
 

Kontaktni podatki za podporo strankam

Vprašanja in podpora glede nakupovanja v spletni trgovini

01/ 422 80 34

 

 

 

Nasveti glede pravilne izbire športne obutve

01/ 470 09 52

 

 

 

Nasveti glede pravilne izbere oblačil in dodatkov in športne opreme

01/ 470 09 55

 

 

 

Informacije v primerih vračila kupnine

01/ 470 09 50

 

 

 

Vodja internet trgovine

01/ 470 09 53

 

 

3.3 Kako izberem pravo tekaško obutev?

Svetovanje pri nakupu.  

Vsi, ki ste se odločili, da bo tek del vaše rekreacije in zdravega načina življenja ste se po nekaj prvih tekaških izkušnjah v športni obutvi, ki je pač bila pri roki, srečali s tem vprašanjem. Ker je pravilna obutev najbolj pomemben del tekaške opreme in glede na zelo različne zahteve tekačev, vam bomo predstavili nekaj osnovnih stvari, ki jih je treba upoštevati ob nakupu novih tekaških copat.

 • Najbolj pomembna stvar, ki jo tekaški začetniki (pa tudi kar precej »starih« tekačev!) ne pozna je, kakšno sploh je naše stopalo in kako se odziva pri stiku z podlago. Naše stopalo pri stiku z tlemi »pristane » na zunanji strani pete in so potem prenese na del proti palcu. To gibanje se imenuje PRONACIJA. Če je tega gibanja preveč ali premalo se lahko to uravnava z pravo obutvijo.  
 • Osnovne tri oblike stopala so povezane z višino nožnega loka. Vsi poznamo t.i. »platfus«, kar pomeni, da je nožni lok nizek. V tem primeru ob dotiku s tlemi pristanemo na celo stopalo in zaradi prenosa sile telesa se peta v tem primeru »zvrne« navznoter. Strokovno se ta izraz imenuje PREKOMERNA PRONACIJA. V praksi se uporablja kar krajše ime pronacija.

  PRONACIJA – ZVRAČANJE NOGE NAVZNOTER, slika leve noge

  Obratno od tega je primer, ko je nožni lok zelo visok, kar pomeni, da stopalo pristane na zunanji strani in se zvrne navzven. To se imenuje SUPINACIJA.

  SUPINACIJA-ZVRAČANJE NOGE NAVZVEN, slika leve noge

   

 • Kako ugotovimo kakšen tip stopala imamo ?

  Najbolj enostaven način je ta, da z mokro nogo stopimo na npr. kartonasto podlago in pogledamo odtis stopala. Če je prekinjan del med prsti in peto imamo SUPINACIJO, če je viden odtis celega stopala pomeni prekomerno PRONACIJO (že prej omenjen platfus) , če pa je del med prsti in peto povezan, vendar ne v celoti, pomeni , da imamo pravilno obliko stopala. Podoben rezultat dobimo, če si pogledamo našo staro obutev in vidimo, kje je najbolj obrabljena (na zunanji strani – supinacija na notranji strani – pronacija).

   

 • Ko smo določili kakšen je tip našega stopala imamo prvi dober podatek za izbor tekaške obutve. Pomembna je še količina treninga (običajno se med tekači omenja tedenska količina teka v km) in pa seveda teža tekača. Težji tekači potrebujejo bolj blažene in bolj stabilne modele.
   
 •  Pa še na eno pomembno stvar ne smete pozabiti in to je spol. Res se sliši malo čudno, pa vendarle imajo ženske drugačno mehaniko gibanja in obliko stopala kot moški. Ker imajo ženske širše boke imajo večjo pronacijo. Ženski modeli imajo temu prirejeno obliko stopala oz. prenosa teže preko podplata copata od pete proti prstom.Druga razlika je oblika stopala. Predvsem petni del je navadno ožji in temu je prirejena oblika opetnika pri ženskih modelih. Nenazadnje je tu še manjša teža tekačic in zato imajo ženski modeli manj tog podplat in pri manjši teži tudi drugačno blaženje od moških modelov. Ponavadi je pri nakupu težava z večjimi številkami ženskih modelov. Vsi proizvajalci tekaške obutve delajo ženske modele tudi v velikih številkah. Res jih je težje dobiti, če pa obiščete specializirane trgovine boste našli tudi velikosti npr. 43 ali 44.

  Za dodatne informacije so vam na voljo že znani naslovi:

 • igor@tomassport.si
  info@tomassport.si
   

  www.tomassport.si
   

 • Ko vemo kakšno imamo stopalo lahko izberemo primerno obutev